Homemade cheese corn balls recipe in Assamese: সকলোৱে মিঠা মাকৈ ভাল পায়। খাবলৈ মিঠা আৰু স্বাস্থ্যকৰ। আজিকালি মাকৈৰ দ্বাৰা বহু ধৰণৰ ৰেচিপি তৈয়াৰ কৰা হয়। মাকৈত প্ৰটিন থাকে, যিটো শৰীৰৰ বাবে অতি প্ৰয়োজনীয়। গাখীৰ আৰু গাখীৰৰ পৰা উৎপাদিত সামগ্ৰী অতি পুষ্টিকৰ। গাখীৰ, দৈ, চীজ সকলো পুষ্টিকৰ উপাদানৰে ভৰপূৰ, প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশুৰ বাবে ভাল। কিন্তু আজিকালি শিশুৱে গাখীৰ, দৈ আদি বস্তু খাবলৈ ভাল নাপায়। শিশুৰ বিকাশৰ বাবে গাখীৰ দেহলৈ যোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। সেইবাবেই প্ৰতিগৰাকী মাতৃয়ে চেষ্টা কৰে, যে যদি ল’ৰা-ছোৱালীবোৰে গাখীৰ খোৱা নাই, তেন্তে তেওঁলোকক চীজ দিব লাগে। যাতে তেওঁলোকে গাখীৰৰ পুষ্টিকৰ মূল্য চীজৰ ৰূপত লয়। বহু শিশুৱে চীজ খাবলৈও ভাল নাপায়, সেয়ে মাকে খবৰ নিদিয়াকৈ ব্যৱহাৰ কৰে, যাতে ল’ৰা-ছোৱালীয়ে মনে মনে খায় আৰু তেওঁলোকে গমও নাপায়। আপুনি চীজ ডোছা, পাস্তা, নুডলছত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। এইবোৰ শিশুৱে আনন্দৰে খাব।
আজি মই আপোনালোকক আন
এটা ৰেচিপিত চীজৰ ব্যৱহাৰৰ বিষয়ে ক’ম, যিটো আপোনাৰ ল’ৰা-ছোৱালীয়ে বহুত ভাল পাব
আৰু তেওঁলোকে চীজ খাইছে বুলিও গম নাপাব। চীজ কৰ্ণ বল হৈছে এক প্ৰকাৰৰ জলপান,
যিটো আপুনি ষ্টাৰ্টাৰ হিচাপেও বনাব পাৰে। মহিলাসকলে প্ৰতিদিনে নতুন কিবা এটা বনোৱাৰ চিন্তা কৰে যাতে ল’ৰা-ছোৱালীক খুৱাব পাৰে। আমি
আপোনাৰ এই সমস্যাটো আঁতৰাই নতুন কিবা এটা বনোৱা শিকাওঁ আহক।
অসমীয়া ভাষাত ঘৰতে চীজ কৰ্ণ বল বনোৱা ৰেচিপি: Homemade Cheese Corn Balls in Assamese
চাৰি জনৰ বাবে পৰিমাণ
প্ৰস্তুতিৰ সময় – ১০ মিনিট
বনাবলৈ সময় – ১৫ মিনিট
চীজ কৰ্ণ বল বনোৱাৰ বাবে উপাদান -
এই ৰেচিপিত আজি আমি মাকৈ
আৰু চীজৰ এক অনন্য সংমিশ্ৰণ বনাম। কম উপাদানৰে এই জলপানবোৰ ক্ষন্তেকতে বনাব
পাৰে। ক্ৰিস্পি, ক্ৰাঞ্চি আৰু য়ুমি চীজ কৰ্ণ বল আপুনি খাই আৰু বনোৱা
দুয়োটাতে উপভোগ কৰিব।
·
২ চামুচ মাখন
·
২ চামুচ ময়দা
·
১ কাপ গাখীৰ
·
২ চামুচ কুটি লোৱা
প্ৰচেছড চীজ
·
১ কাপ মিঠা মাকৈ (সিজাই লোৱা)
·
১ চামুচ মিহিকৈ কাটি
লোৱা কেচা জলকীয়া
·
১ চামুচ জালুক
·
১ কাপ ভাত
·
মিহিকৈ কাটি লোৱা
ধনীয়া
·
২ চামুচ
·
২ চামুচ পিঁয়াজ বা
·
সোৱাদ অনুসৰি নিমখ
ৰেচিপি -
·
প্ৰথমে কেৰাহীত মাখন
দিব। মাখন গলিলে তাৰ পিছত তাত ময়দা দিব।
· ময়দাখিনি মাখনত ভালদৰে
মিহলাই লোৱাৰ পিছত তাত গাখীৰ দিব।গাখীৰ দিয়াৰ লগে লগে আমি ভালদৰে
মিহলাই দিম, যাতে ময়দা গাখীৰৰ লগত ভালদৰে মিহলি হয়। ১ মিনিট মান ৰান্ধিব দিব। এইটো এটা প্ৰকাৰৰ বগা চাটনি,
যিটো বেছিকৈ পাস্তাত ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
·
বগা চাটনিখিনি ভালদৰে
ঠাণ্ডা হ’বলৈ দিব, তাৰ পিছত তাত চীজ আৰু সিজোৱা মাকৈ দিব। মিহলি কৰাৰ পিছত
তাত কেচা জলকীয়া, জালুকৰ গুড়ি দিব।
·
এতিয়া ভাতখিনি এটা
সুকীয়া পাত্ৰত লৈ ভালদৰে গুড়ি কৰিব যাতে পেষ্টৰ দৰে হৈ পৰে।
·
এতিয়া এই ভাত চীজ
কৰ্ণ মিশ্ৰণত মিহলাই লওক।
·
এতিয়া তাত সেউজীয়া
পিয়াঁজৰ পাত, ধনীয়া আৰু ব্ৰেড পাউদা্ৰ দিব।
·
শেষত নিমখ
দিব। মনত ৰাখিব যে পনিৰ আৰু ঘিউ দুয়োটাতে অলপ পৰিমাণৰ নিমখ থাকে, গতিকে এই
মিশ্ৰণত কম পৰিমাণৰ নিমখ দিব।
·
কেৰাহীত তেল দি গৰম
কৰিব।
·
এতিয়া মিশ্ৰণৰ হাতত
অলপ তেল লগাই বল বনাওক, মিশ্ৰণটো বেচি কোমল যেন লাগিলে তাত ব্ৰেড পাউদা্ৰ অলপ দিব।
·
এখন প্লেটত ব্ৰেড পাউদা্ৰ থৈ দিয়ক, এতিয়া এই ব্ৰেড পাউদাৰ চীজৰ বলবোৰত লগাই লওক।
·
এতিয়া এই বলবোৰ গৰম
তেলত দি সোণালী বৰণৰ হোৱালৈকে ভাজিব।
·
আপোনাৰ চীজ কৰ্ণ বল বনোৱা হৈ গ’ল। পৰিবেশন কৰাৰ সময়ত বলবোৰ গৰমে গৰমে প্লেটত থৈ তাৰ ওপৰত চীজৰ টুকুৰা সৰু সৰুকৈ কাটি সকলো বলৰ ওপৰত সজাই দিয়ক, আৰু সেউজীয়া ধনীয়াৰে সজাই টমেটো চচৰ সৈতে
খাব।
আজিয়েই Cheese Corn balls বনাওক আৰু আপোনাৰ ল'ৰা-ছোৱালী আৰু অতিথিসকলক সুখী কৰক। আশাকৰোঁ আপোনাৰ পৰিয়ালৰ সকলো সদস্যই এইটো ভাল পাব। ঘৰতে Cheese Corn Balls বনোৱাৰ পদ্ধতিৰ লগত জড়িত কিবা সমস্যা থাকিলে মোৰ লগত শ্বেয়াৰ কৰক। আপোনাৰ পৰামৰ্শ আৰু কথাবোৰ আমাৰ কমেন্ট বক্সত গৈ শ্বেয়াৰ কৰক।
0 Comments